Evelinas Kök

Evelinas Kök

Prestationsångest

ÖvrigtPosted by Evelina Borneling Fri, April 29, 2016 20:38:10
Ja då var den igång, min prestationsångest;)

Att starta en blogg har jag länge velat och nu var det dags.

För er som inte känner mig heter jag Evelina, ja där av namnet på mitt hantverksbageri.
Jag äger och driver ett eget minibageri i småländska Forserum, en liten ort strax utanför Jönköping.
Någon smålänning är jag inte utan en tös från Skåne. Och för er som följt mig på instagram under alla år vet att jag är en tös med många projekt och att jag älskar mat och bakning!


Sedan många år tillbaka, möjligen ända sen jag hade storlek 128 har jag älskat matlagning och bakning. Mor min och mormor lagade och bakade i världsklass.
Men någon bagare eller kock blev jag inte, nä polis lockade mer. Jag valde att dra på mig "de blå" och bli polis. Ett yrke som är både spännande och varierande men som jag just nu är ledig från.

I november 2015 öppnade Evelinas kök, stället där jag ensam lagar, bakar och fixar. Dagar, nätte och alla minuter jag hittar bedriver jag detta ställe med stor passion, glädje och envishet.
Lätt är det inte, men jag lär mig mer och mer.
Att få ihop livet med eget företag och en familj bestående av fyra gangstrar är en pussel som nog aldrig hittar helt rätt plats.
Mitt tips för att få det att fungera är att få med familjen på tåget!

Mina fyra barn har alltid kallat mig "låtsaspolis" (jobbar inte ute i uniform och fångar tjuvar:) men de pratar gärna om sin mamma som är bagare. Jo ni förstår, bageriet är deras andra hem! Senast frågade min stora tös om hon inte kunde få ha en säng här och ett skrivbord med grejer.

En blogg för mig innebär inte bara att hitta tiden till att driva den, den kommer ge mig prestationsångest. Det är nog mitt angenämaste problem, att jag vill så mycket!

För dig som tänker följa och läsa, förbered er på en resa bland god mat, mängder av surdeg, tips och trick om att få livet med barn och mat att fungera, livets små funderingar, smarriga recept och mycket mer.

Jag säger bara en sak, Evelinas kök är början på sin resa, följ med för att se hur resan artar sig.